OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. május 21., csütörtök 12:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - A Magyar Honvédelem Napjára: A kormány azonnal törölje el a katonákat kizsigerelő kormányrendelet és adja vissza a szolgálati nyugdíjat!

        A magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes kőkemény ostrom után visszafoglalta Buda várát. A 171 évvel ezelőtti dicső tettre emlékezve ünnepeljük ma a Magyar Honvédelem Napját és egyben köszöntjük a Magyar Honvédség katonáit, civil munkatársait!
     E napon is köszönetet mondunk áldozatvállalásukért és azért az elhivatottságért, amellyel magas szakmai szinten teljesítik feladataikat mind határainkon belül, mind a külföldi missziókban. Az elmúlt évek nehéz körülményei ellenére a Honvédség sikeresen teljesítette egyre sokasodó feladatait, amiért köszönettel tartozunk.
     Éppen ezért elfogadhatatlan, hogy - bár sokan nem tudják - a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva a 120/2020-as számú kormányhatározatával gyakorlatilag teljesen kiszolgáltatottá tette a teljes honvédségi állományt, és elvette tőlük - a sokszor emberfeletti túlszolgálatért járó - eddigi pluszjuttatásaik jó részét.
     Ez beosztástól függően akár havi százezres nagyságrendű pénzelvonással is jár, miközben a kormány propagandagépezete a Honvédségről, mint legstabilabb munkáltatóról harsog. Egyenesen felháborító, hogy míg Németh Szilárd államtitkári fizetése idén 35%-kal nőtt, addig a katonák ezreinél csökkent a ténylegesen kifizetett összeg.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.