2024. április 20. szombat

2020. május 21., csütörtök 15:27

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - Beszélgetéssorozatot indít Budapest az újraindulásról

Mától hatrészes beszélgetéssorozat indul a főváros életének újraindításáról, a Restart Budapestről, amelyet a Budapest Városháza facebook-oldalán követhetnek az érdeklődők. A mai közvetítés 13:30-kor kezdődik.
     A sorozat állandó szereplője Karácsony Gergely főpolgármester, aki szakértőkkel folytat beszélgetést arról, hogyan indulhat újra az élet Budapesten, és hogyan alkalmazkodhat a várhatóan elhúzódó, akár több hullámban is visszatérő járványhoz.
     Karácsony Gergely már korábban bejelentette, hogy a főváros elindítja a Restart Budapest programot, amely a koronavírus-járvány nyomán megváltozott életmódhoz, valamint a város újraindításához szükséges intézkedésekre fókuszál.
     A beszélgetéssorozat a Restart Budapest témáit veszi alapul, így szó lesz többek között a gazdaság élénkítéséről, a gyalogos, kerékpáros és közösségi közlekedés vonzóvá tételéről, a szociális ellátórendszer fejlesztéséről, a közterek megnyitásáról, a civil szervezetek támogatásáról, a kultúráról és turizmusról, valamint az önkormányzatiság fejlesztéséről.
     Az első beszélgetésen, amelyet Budapest Városháza facebook-oldalán élő streamen tekinthetnek meg 13:30-tól, a főpolgármester beszélgetőpartnerei Dr. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató és Polyák Levente urbanista, szociológus lesznek. A moderátor Krizsó Szilvia lesz.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport