OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 21., csütörtök 15:27

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - Beszélgetéssorozatot indít Budapest az újraindulásról

        Mától hatrészes beszélgetéssorozat indul a főváros életének újraindításáról, a Restart Budapestről, amelyet a Budapest Városháza facebook-oldalán követhetnek az érdeklődők. A mai közvetítés 13:30-kor kezdődik.
     A sorozat állandó szereplője Karácsony Gergely főpolgármester, aki szakértőkkel folytat beszélgetést arról, hogyan indulhat újra az élet Budapesten, és hogyan alkalmazkodhat a várhatóan elhúzódó, akár több hullámban is visszatérő járványhoz.
     Karácsony Gergely már korábban bejelentette, hogy a főváros elindítja a Restart Budapest programot, amely a koronavírus-járvány nyomán megváltozott életmódhoz, valamint a város újraindításához szükséges intézkedésekre fókuszál.
     A beszélgetéssorozat a Restart Budapest témáit veszi alapul, így szó lesz többek között a gazdaság élénkítéséről, a gyalogos, kerékpáros és közösségi közlekedés vonzóvá tételéről, a szociális ellátórendszer fejlesztéséről, a közterek megnyitásáról, a civil szervezetek támogatásáról, a kultúráról és turizmusról, valamint az önkormányzatiság fejlesztéséről.
     Az első beszélgetésen, amelyet Budapest Városháza facebook-oldalán élő streamen tekinthetnek meg 13:30-tól, a főpolgármester beszélgetőpartnerei Dr. Ürge-Vorsatz Diána klímakutató és Polyák Levente urbanista, szociológus lesznek. A moderátor Krizsó Szilvia lesz.

Főpolgármesteri Hivatal
Sajtókapcsolati Csoport

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.