OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. május 21., csütörtök 17:28

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) -

    Kásler Miklós egy interjúban azt mondta, hogy "soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni a kórházakban."

Kásler Miklós abszurd állítását számos kormányzati nyilatkozat cáfolja. Orbán Viktor az április 17-i interjújában azt mondta, hogy "Ahhoz, hogy a 68 ezer ágynak a felét fel tudjuk szabadítani, (…) összesen a magyar kórházi ágyak 16 százalékán kellett meghozni azt a döntést, hogyha ott halasztható beavatkozásra várakozó beteg van, azt küldjük haza." Az EMMI Magyar Orvosi Kamara elnökének írt április 20-i nyílt levelében az állt, hogy: "Ezért kértük a kórházi ágyak fokozatos felszabadítását az egészségügyi szakmai irányelvek alapján, ütemezetten és teljesíthetően." Amikor pedig Kásler Miklós az ágykihasználtságról értekezett, azt mondta, hogy "mindössze további 2 százaléknyi szabad ágy biztosítása volt a feladat."

Ha már Orbán Viktor nem képes levonni a személyi konzekvenciákat az embertelen és szakmaiatlan ágykiürítések után, legalább ne hazudja azt Kásler Miklós, hogy a kórházak félreértése áll a háttérben, és ne hárítsa másokra a kizárólag őt terhelő felelősséget.

Szél Bernadett

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.