OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. május 22., péntek 09:56

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - Nyílt levél Dovrev Klára, Magyarország európai parlamenti képviselője és a Demokratikus Koalíció EP képviselői részére nemzetellenes EP-béli tevékenységük kapcsán

    Nyílt levelünket a Demokratikus Koalíció magyarországi, balliberális ellenzéki párt európai parlamenti frakciójának és külön Dobrev Klárának, Magyarország EP-képviselőjének címezzük. Dobrev Klára az EP alelnökeként 2020. május 14-én, a Magyarországról rendezett, demokratikus vitának álcázott EP-béli plenáris színjátékban a többi közt a következőket állította: "Az Unióban már mindenki számára világos, Orbán a teljhatalmát felhasználva pusztítja a demokratikus értékeket. Orbán Viktor politikája védhetetlen, ezt már ő is tudja. Inkább gyáva módon távol maradt a vitától, mert az Európai Parlamentben már alig van szövetségese."
Túl azon, hogy Dobrev Klára simán hazudott a magyar kormányfő fizikai távolmaradásával kapcsolatban, a posztkommunisták régről ismert csúsztatási technikáját alkalmazva mélyen hallgatott arról, hogy Magyarországtól eddig példátlan módon megtagadták a plenáris vitán való részvétel jogát, és hazánk igazságügy-minisztere kétszer sem kapott lehetőséget a magyar kormány hivatalos álláspontjának képviseletére, a vélemények brüsszeli harcában! Ha ez nem az európai demokratikus értékek elpusztítása, akkor vajon mi az, kedves Dobrev asszony, kedves DK-s képviselők?
     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.