OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 30. szombat
Ismertető


2020. május 22., péntek 10:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - Hiába erőlteti a kormány a közmunkát, ez nem válságkezelés és nem megoldás

    A kormány a közmunkások számának drasztikus emelésével szeretné megoldani a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált emberek elhelyezését. Polgármestereknek szóló körlevélben próbálják a települések vezetőit rávenni a közmunka-program népszerűsítésére, de a 81 ezer forintos bruttó bér nagyon keveseknek vonzó.

A Demokratikus Koalíció felhívja a kormány figyelmét, hiába erőltetik a közmunka-programot, ez nem válságkezelés és nem is megoldás semmire. Hónapok óta látszik, hogy a kormány valójában nem is akarja kezelni a gazdasági válsághelyzetet. A Demokratikus Koalíció a járvány kitörése óta folyamatosan felhívta a figyelmet a munkahelyvédelem fontosságára, és húszpontos válságkezelő programunkban már hosszú hetekkel ezelőtt konkrét javaslatokat tettünk, amivel a munkaadókat és munkavállalókat hatékonyan segíthetnék, a DK fővárosi polgármesterei pedig álláskeresési támogatást biztosítanak kerületeikben. Az emberek élete nem játék, propaganda helyett most valódi megoldásokra van szükség, jó, ha ezt a kormány is megjegyzi.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke
az EP Gazdasági Bizottságának tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.