OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. május 22., péntek 11:20

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - A Pesti úti és a Kamaraerdei úti idősotthonban is újabb hiányosságokra derült fény

    A Pesti úti idős otthonban mostanáig 306 lakó, 26 dolgozó fertőződött és 45-en haltak meg. A kormányhivatal eddig 19 alkalommal végzett helyszíni járványügyi ellenőrzést az idősotthonban, ellenőrizték a orvosi jelenlétet, intézkedéseket rendeltek el a fertőzés további terjedésének megelőzéséért, gondoskodtak a laboratóriumi vizsgálatok elvégeztetéséről. A legutóbbi célzott ellenőrzés kifejezetten a szakápolási feladatokra terjedt ki, és kiderült, hogy nem csak az orvosi ellátásban, hanem az ápolási-gondozási feladatokban is vannak jelentős hiányosságok. Az intézmény engedélyezett és valós létszámához mérten is kevés az ápolók-gondozók száma, a 109-126 fős elvárt létszám helyett, csak 60 gondozó, ápoló dolgozik. Vagyis nem megfelelő a gondozottak ellátása, amely a járványügyi helyzetben különösen aggasztó, de azon kívül is elfogadhatatlan. Mindezektől függetlenül jelenleg is zajlik az országos tisztifőorvos által elrendelt vizsgálat, amelyet a kormányhivatal a helyszíni ellenőrzések tapasztalataival és begyűjtött dokumentációk révén segít.
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.