OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 30. szombat
Ismertető


2020. május 22., péntek 11:21

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - A Pesti úti és a Kamaraerdei úti idősotthonban is újabb hiányosságokra derült fény

    A Kamaraerdei úti idősotthonban 47 gondozott, 12 dolgozó lett eddig fertőzött és 5-en haltak meg. A kormányhivatal múlt héten megállapította, hogy itt is további járványügyi intézkedésekre van szükség és a tömeges megbetegedések megelőzése érdekében több intézkedés azonnali végrehajtására kötelezte az idősotthont fenntartó Fővárosi Önkormányzatot. A hivatal elrendelte egyebek között a megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazását, a járvány idején elvárt fertőtlenítési protokoll betartását, az ápolók és dolgozók kézfertőtlenítéséhez szükséges megfelelő feltételek biztosítását, a dolgozók kézhigiénés oktatását, valamint a veszélyes hulladékok megfelelő kezelését is. Az elmúlt napokban történt újabb megbetegedések miatt május 20. és június 3. között járványügyi zárlat alá helyezésről döntöttek az A épület harmadik emeletén, ahol a legtöbb fertőzés történt. Ez azt jelenti, hogy az itt lakó 34 gondozott nem hagyhatja el az emeletet, egészségi állapotukat kötelesek fokozottan figyelemmel kísérni, és súlyos tünetek esetén kórházba szállításukat megrendelni. Az idősotthon lakói közül jelenleg is 21-en kórházban vannak.
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.