OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. május 22., péntek 14:21

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) -

    Ehhez képest két levelet is írt mostanában, az egyikben megerősíti, hogy Budapest az ígéretek ellenére sem kapja meg a buszvásárlásokhoz szükséges pénzt idén, majd számon kéri a Lánchíd felújítását. Mindkét ügyben sokat segítene Budapestnek, ha Fürjes államtitkár csak abból a pénzből visszajuttatna valamennyit a budapestieknek, amennyivel az általa irányított projektek többe kerültek a tervezettnél az elmúlt években. Ezeknek a túlárazásoknak az összege meghaladja a 400 milliárd forintot, ennek a hatalmas összegnek a töredéke elegendő lenne nemcsak a Lánchíd felújítására, hanem a közlekedési eszközpark megújtására is.
De mivel ezt a pénzt Fürjes államtitkár és a kormány zömében az oligarchák gazdagítására  költötte a budapesti fejlesztések helyett, a fővárosnak szembesülnie kell azzal, hogy a kormányzati elvonások, a járvány elleni védekezés költségei, az elmaradt kormányzati támogatások és a kieső bevételek miatt több beruházást is át kell tekintenünk. A Lánchíd is ilyen, amelynek felújítása továbbra is prioritás, a költségeket, a felújítás szakmai tartalmát azonban, a híd majdani funkciójának átgondolásával együtt, újra kell tervezni. Ez a munka folyik a fővárosban. Hasonló felelős átgondolás, újratervezés talán a kormányra és Fürjes államtitkárra is ráférne. Kezdhetné például az atlétikai stadion költségeivel.
Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.