OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 22., péntek 15:47

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - Na, ugye!

        A napi.hu számolt be arról a kutatásról, mely szerint a magyarok négyötöde támogatja azt, hogy a munka nélkül maradt honfitársaink valódi támogatást kapjanak az álláskeresés ideje alatt.
     Bár ilyen kutatás akkor még nem állt rendelkezésre, az MSZP már két hónappal ezelőtt megfogalmazta azt az 5 pontos csomagot, amely a járvány, és a nyomában járó társadalmi és gazdasági válságkezelésre tesz javaslatot. Az emberek megmentése érdekében írt programunk egyik leghangsúlyosabb eleme, a munkahelyek, és a munka nélkül maradt honfitársaink megmentése volt.
     Javasoltuk, hogy mint annyi más szerencsésebb ország vezetése, köztük Szlovákia és Románia, a magyar kormány is támogassa minden munkahely megmaradását a bér 80%-ának kifizetéséig. A kormány azonban lesöpörte a javaslatunkat, helyette félkész ötletekkel, bonyolult eljárással, gyenge intenzitással, elkésett lépéseket hozott. Az következmények elborzasztóak. Ezt a csatát a kormány elvesztette, de a valódi veszteséget az utcára került tömegek fizetik meg.
     Javaslatunk második fontos eleme a munka nélkül maradt honfitársaink átmeneti támogatását szolgálta azzal, hogy az álláskeresési járandóság idejét 3 hónapról 9 hónapra változtatta, összegét minimum nettó 100.000 forintban határozta volna meg.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.