OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. május 22., péntek 16:26

A Közlekedő Tömeg Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. május 22., péntek (OS) - Értelmetlen vasúti járatritkításra készül a kormány: az utasok rosszul járnak, az üzemeltetési költségek nőnek

        A RegionalBahn.hu értesülése szerint a járványhelyzet ürügyén, az utasok háta mögött drasztikus és értelmetlen vasúti járatritkításra készül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI): június 6-tól 34 vonalon megszüntetik a vonatok jelentős részét, egy részük helyett pótlóbuszokat fognak közlekedtetni.
     A járvány elleni védekezést nem segíti a pótlóbuszozás: az autóbuszokon ugyanúgy zárt térben ülnek az utasok, mint a vonatokon. A járatritkítás nem jelent költségcsökkentést: napi egy vonathoz ugyanúgy szükség van járművekre, mozdonyvezetőkre, jegyvizsgálókra és állomási személyzetre, a pályát továbbra is fenn kell tartani; ellenben a pótlóbuszok beállítása nem elhanyagolható összegbe kerül.
     A Közlekedő Tömeg Egyesület felháborítónak tartja, hogy az ITM és a KTI magyarok ezreinek munkába, iskolába járását tervezi megnehezíteni bármiféle koncepció és az érintettek megkérdezése nélkül. Kérjük Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, hogy álljon el az elmúlt évek legkárosabb közösségi közlekedési témájú tervezetének megvalósításától, és az illetékes szervezetek kezdeményezzenek széleskörű társadalmi egyeztetést, valódi szakértői vizsgálatot a regionális közlekedés fejlesztése ügyében!
     Bővebb információ és az érintett vasútvonalak listája megtalálható az egyesület weboldalán: https://bit.ly/2WUPK0U

     Kiadó: Közlekedő Tömeg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.