OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. május 24., vasárnap 19:20

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 24., vasárnap (OS) - Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy május közepén az Európai Bizottság, Vera Jourova elnökhelyettes az értékek és az átláthatóság cseh biztosa aláírásával értesítette az UBIE - Unconditional Basic Incomes Europe – szervezőcsoportját, hogy a Polgári Kezdeményezés keretében benyújtott javaslatunkat elfogadták. Így idén, legkésőbb november közepei dátummal elkezdjük az 1 millió aláírásgyűjtési kampányunkat, annak érdekében, hogy az Európai Bizottság javaslat tevő szerepével összhangban dolgozza ki részleteiben javaslatunkat: Induljon el egész Európában a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA).

    A szervezők   – az UBIE 7 fős "Citizens Comittee" csoportjának egyik tagja Langer-Dombrády Évamária, Egyesületünk alapítótagja – arra kérik fel a Bizottságot, hogy olyan javaslatot dolgozzon ki, amely a regionális különbségek csökkentésével megerősíti az Unió területi, gazdasági és szociális összetartó erejét és hívja fel a figyelmet arra is, hogy ez összhangban van az Európai Tanács, a Parlament és a Bizottság 2017-ben elfogadott közös nyilatkozatával.
Javaslatunk szerint a Feltétel Nélküli Alapjövedelemnek (FNA) meg kell felelnie 4 kritériumnak: ’egyetemesnek’, ’személyesnek’, ’feltétel nélkülinek’ és ’elég nagynak’ kell lennie, így megteremtve mindenki számára a létbiztonságot és megerősítve az Unióban a demokratikus közéletet.  

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.