OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. május 25., hétfő 12:58

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - Nem kell önálló zöld minisztérium a "klímabajnok" kormánynak

    Végül is nincs min csodálkozni, hiszen felelős kormányunknak nemcsak zöld-, de önálló oktatási és egészségügyi minisztériuma sincs. Ez a kormány szó nélkül tűri, hogy évente közel tizenötezer ember hal meg hazánkban az egészségügyi határértéket túllépő légszennyezés miatt, és hiába fuldoklik Visonta környéke hónapok óta a mérgező gázban, a hatóságok szerint nincs semmi probléma – hiszen ha lenne, akkor Mészáros Lőrinc környékbeli vállalkozásait kellene megbüntetniük. Ma az Orbán-kormányban a fenntarthatósági szempontokat nem képviseli senki. Ki képviselhetné? Semjén Zsolt, aki törvénytelen vadászatokon szelíd rénszarvasokra lövöldözik Svédországban? Nagy István agrárminiszter, aki rendszeresen avat állami támogatásból épült Mészáros-cégeket az ország legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója, Mészáros Lőrinc társaságában? Palkovics László, aki szerint "a klímahiszti egy kamu"? A Párbeszéd továbbra is azt mondja: Magyarországnak szüksége van egy önálló, tiszta profilú klíma- és környezetügyi minisztériumra,ahol nem a magyar környezetvédelmet a kormány ellenében uniós támogatásokkal lélegeztetőgépen tartó, az európai klímavédelmi előírásokat számonkérő Brüsszelt, hanem a pusztító klímaválságot akarják megállítani. Ha választópolgárok a magyar környezetvédelmet fontosnak tartják, akkor 2022-ben egy zöld értékeket képviselő, Párbeszéd alkotta kormányt kell megválasztaniuk.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd országgyűlési képviselője

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.