OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 25., hétfő 14:04

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - Az emberek a pénztárcájukon érzik, hogy a kormány hazudik az inflációról

    Hiába bűvészkedik a kormány a számokkal az emberek ugyanis a pénztárcájukon érzik, hogy a hivatalos adatoknál jóval nagyobb mértékben növekedtek a megélhetési költségek. Ezt támasztja alá az a felmérés is, amely szerint a magyarok 57 százaléka úgy érzi, hogy több mint 10 százalékkal emelkedtek az árak a mindennapokban.

Tény, hogy a kormány totálisan félrekezelte a járvány miatt kialakuló társadalmi és gazdasági válságot, melynek eredményeként százezrek kerültek utcára, tengődnek fizetés nélküli szabadságon, vagy csökkent olyan mértékben a jövedelmük, ami miatt elviselhetetlenné válik az infláció, az árnövekedés.

Az MSZP ezért azt követeli, hogy a kormány duplázza meg azokat a szociális juttatásokat, amelyeket az elmúlt 10 évben egyetlen forinttal sem emelt meg (családi pótlék, GYES, GYET, anyasági támogatás), valamint nyújtson nagyobb állami segítséget a gyermekneveléshez, az otthonápoláshoz. Elvárjuk azt is, hogy az álláskeresési támogatás időtartamát és összegét bővítsék 9 hónapra és minimum nettó 100 ezer forintra. Továbbá tisztességes, értékálló nyugdíjemelésre van szükség, ezért el kell indítani az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatását, egyrészt a minimálnyugdíj radikális megemelésével, másrészt az 53. heti nyugdíj igazságos bevezetésével.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.