OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 25., hétfő 15:32

Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. május 25., hétfő (OS) - Nyílt levél az Országgyűlés képviselőinek.

    Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr!

A balatoni kikötők túlnyomó többsége ma még köztulajdon. Ne engedje a balatoni kikötők eladását!

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) többségi tulajdonosa a magyar állam. A részvénytársaságban a magyar állam képviselője, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tervet készített négy hajókikötő és az összes BAHART vitorláskikötő eladására, hogy legyen pénz a hajózás fejlesztésére. Mivel az MTÜ a részvények többségének tulajdonosa, ezért a közgyűléssel már el is fogadtatta a tervét, a többi tulajdonos, a Balaton parti önkormányzatok tiltakozása ellenére. A terv készítése során a polgármestereknek még csak lehetőséget sem adtak arra, hogy a balatoniak véleményét elmondják.

Milyen fejlesztés az, amit egy nyereséges cég vagyontárgyai nagy részének eladásával kezdenek? Tényleg szükség van erre a pénzre bármiféle fejlesztéshez? Az MTÜ nem vette figyelembe, hogy a magyar kormány (a költségvetés) már több éve határozatban biztosított jelentős összeget a balatoni hajózás fejlesztésére. Kezdjék a munkát ennek a forrásnak a felhasználásával!

Tisztelt Képviselő Asszony, Képviselő Úr! Alulírott jó szándékú balatoni és nem balatoni polgárok kérjük, hogy élve képviselő jogaival, ne engedje a balatoni kikötők eladását.

Maradjanak a száz évnél is régebb óta épülő és szépülő balatoni kikötők a köz tulajdonában!

A levél aláírói: https://www.peticiok.com/nyilt_level_a_bahart_kikotinek_megmenteseert

     Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.