OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. május 26., kedd 09:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Mesterházy Attila az ukrán parlament delegációjával folytatott egyeztetést

        Természetesen a krími és donbaszi helyzet a beszélgetés egyik fő napirendi pontja volt. Az ukrán partnerek tájékoztatást adtak az elnöknek Oroszország legutóbbi ellenséges lépéseiről és általában a biztonsági, politikai és egészségügyi helyzetről a kelet-ukrajnai térségben. Cserniev szerint “Oroszország lehetőséget lát a járványhelyzetben arra, hogy elérje a szankciók megszüntetését. A szankciók életben tartása és a folyamatos politikai nyomás Oroszországon fontos eszköz arra, hogy meggyőzze az orosz vezetést arról, hogy betartsák a minszki egyezményt és, hogy felhagyjanak az agresszióval Kelet-Ukrajnában."
     “Számos alkalommal a NATO Parlamenti Közgyűlés kifejezte szilárd támogatását az ukrán függetlenség és Ukrajna területi integritása mellett, továbbá mindig határozottan elítéltük Oroszország illegális és illegitim agresszióját a kelet-ukrajnai területeken. Ez az álláspontunk azóta sem változott" erősítette meg ma ismét a NATO parlament elnöke.
     Az egyeztetésen részletesen beszéltek a legutóbbi ukrán politikai fejleményekről, a reformfolyamatról és annak eredményeiről.
     Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy “a közgyűlés továbbra is támogatja az átfogó reformfolyamatot Ukrajnában. Hiszen a reformok kulcsfontosságúak ahhoz, hogy Ukrajna elérhesse az euro-atlanti integrációs céljait."

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.