OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 25. vasárnap
Ismertető


2020. május 26., kedd 10:54

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz által kiötlött 2021-es költségvetés épp olyan semmitmondó, mint a kormány összes többi intézkedése

        Kedd délelőtt benyújtotta kormány a 2021-es költségvetési tervezetet. Varga Mihály azt már korábban elárulta, hogy ebben szerepelni fog egy háromezer milliárd forintos egészségbiztosítási és járványügyi alap is, illetve megemelnék a gazdaságvédelmi alapot. Mindezek mellett viszont továbbra is prioritásként szerepel Paks II, a Ligetprojekt, a Budapest-Belgrád vasútvonal, valamint egy új budapesti multifunkciónális sport- és rendezvénycsarnok építése.
     A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a Fidesz által kiötlött 2021-es költségvetés épp olyan semmitmondó, mint a kormány összes többi intézkedése. Többször bebizonyosodott az elmúlt tíz évben és a koronavírus-járvány hónapjai alatt is, hogy az Orbán Viktor vezette kormány semmi olyan valódi intézkedést nem akar tenni, ami valóban a magyarok javát szolgálná. Évek alatt módszeresen lepusztították az egészségügyet, a gazdaságot, cserbenhagyták a válság miatt tönkrement családokat, vállalkozásokat, nulla forinttal segítették a bajbajutottakat. És még most, a  csőd szélén  is olyan dolgok szerepelnek kiemelt helyen, mint az oligarcháknak kedvező vasútépítés, vagy egy új stadion építése. Mi, európai magyarok úgy látjuk, hogy a Fidesz költségvetése a kozmetikázás csúcsa, ami mellőzi a józan észt és a szakértelmet, ez viszont elfogadhatatlan a magyar emberek számára.

Varju László
a Költségvetési Bizottság elnöke, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.