OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. május 26., kedd 11:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A hitelek 20 százaléka dőlhet be a moratórium után, miközben a kormány nem tesz semmit

        Amíg Európában és a szomszédos országokban a kormányok mindent megtettek azért, hogy a válság miatt bajba került polgárok állami segítséget kapjanak, addig az orbáni válságkezelésnek csúfolt minicsomag nem csak a munkájukat elvesztettekről, a családokról és a nyugdíjasokról feledkezett meg, de a hitelmoratórium lejárta után a szakemberek szerint a hitelek 20 százaléka is bedőlhet, még kilátástalanabb helyzetbe sodorva ezzel a legveszélyeztetebbeket. Az elmaradt állami segítség miatt megugró személyi hitelek kamatai ugyanis januártól még jobban el fognak szabadulni, ráadásul a kormány nem hogy nem figyelmezteti erre a hiteleseket, de semmit nem tesz azért, hogy elkerüljük a katasztrófát.
     A Demokratikus Koalíció szerint megengedhetetlen, hogy Orbánék teszetoszasága miatt hitelesek százezrei kerüljenek veszélybe, ráadásul úgy, hogy közben az állam parraghi módon széttárva a kezét mindössze csak annyit tud mondani, hogy "ezzel nem tudunk mit kezdeni". Felszólítjuk a kormányzatot, hogy a hitelesek valódi tájékoztatása mellett mindent tegyen meg azért, hogy a hitelek bedőlése ne sodorhassa még rosszabb helyzetbe a magyar munkavállalókat, családokat és nyugdíjasokat!

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke
az EP Gazdasági Bizottságának tagja

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.