OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. május 26., kedd 13:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye (5. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz költségvetése nem az újjáépítés költségvetése

        Az egészségügy stratégiai fontosságú terület, ezért önálló szervezetre és kompetens miniszterre van szükség. Új, egységes Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot kell felépíteni, új gyógyszertámogatási rendet kell kialakítani, és észszerűsíteni kell a betegirányítást.
     Mindenki számára, vagyoni különbségektől függetlenül biztosítani kell a 21. századi érvényesüléshez szükséges alkalmazható tudás megszerzésének lehetőségét! Aki hozzájut a színvonalas tudáshoz, annak lényegesen több esélye van a munkahelye megőrzésére, a boldogulásra, a gyarapodásra. Azt akarjuk, hogy a tehetségen és szorgalmon múljon az előmenetel, ne az öröklött vagyoni különbségeken. Gondoskodni kell arról, hogy egy tehetséges, ám szegény, számítógéppel vagy táblagéppel nem rendelkező gyermeket se érjen hátrány. A járvány idején megszerzett tapasztalatokat be kell építeni az oktatás világába, hogy az alkalmazható, alkalmazkodóképes tudás érdekében tovább fejlődjenek az oktatás rendszerei.
     Védelem, fejlesztés, tudás: a mielőbbi újjáépítés záloga! Erről kellene szólnia a költségvetésnek!

MSZP
Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezető


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.