OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. május 26., kedd 14:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Orbánék újabb kelet-európai konfliktust szítanak

        Rendkívül feszült a diplomáciai viszony a magyar és a román kormány között, ezt Szijjáró Péter mai bukaresti vizitje is bizonyítja. Nem előzmények nélküli a feszültség. Orbán Viktor képes bármilyen alkalmat felhasználni, hogy provokálja a szomszédos kormányokat. Legutóbb a romániai érettségikor posztolt Nagy-Magyarországot ábrázoló képet. Ennél sokkal súlyosabb, hogy Bukarest úgy értelmezi: Budapest ki akarja terjeszteni a magyar-román konfliktust Moldovára is.
     Orbán Viktor még saját szavaihoz sem képes hű maradni. Magyarországgal kapcsolatban mindig szuverenitást hangoztat, kisstílű diplomáciai machinációival azonban képes másutt feszültségeket kelteni. A magyar kormánynak nem az erdélyi magyarok pártjainak és egyéb intézményeinek korrumpálásával, vagy moldovai befolyás-szerzéssel kellene foglalkoznia. Szégyen, hogy Orbán egy uniós ország kormányfőjeként, azon mesterkedik, hogyan szíthat újabb és újabb kelet-európai konfliktusokat.

Ara-Kovács Attila, a DK EP-képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.