OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 15. szerda
Ismertető


2020. május 26., kedd 15:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - A Fidesz a bankoknak mindent visszaad, miközben mindent elvesz az önkormányzatoktól

    A kormány hazug és képmutató módon a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítására hivatkozva nemcsak idén, hanem jövőre is megfosztja az önkormányzatokat a gépjárműadóból származó bevételeiktől.

Hihetetlenül képmutató a kormány indoklása, hiszen kisemmizi az önkormányzatokat miközben a bankokkal kivételezik, ugyanis nekik 2021-ben már nem kell fizetniük az extra adót, sőt annak egy részét még vissza is fogják kapni.

Hazug a Fidesz indoklása, hiszen már a gazdaság jövő évi fellendüléséről beszél, ugyanakkor mégis ki akarja véreztetni az önkormányzatokat, amivel veszélybe sodorja a települési feladatok ellátását olyankor, amikor a feladataik egyébként is nagyban bővültek.

Azoktól vesznek el, akik erejükön felül végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a kormánynak kellene: védőfelszerelést osztanak a településük minden lakójának, támogatást biztosítanak a családoknak, a munkájukat vesztett embereknek és bérpótlékot fizetnek az egészségügyben dolgozóknak.  

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.