OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. május 26., kedd 15:53

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Sclerosis multiplex: segélyvonalat indítottak és virtuális SM Világnapot szerveznek a ma még gyógyíthatatlan betegekért.

    Az SM az immunrendszer betegsége, amely az idegrendszert támadja meg. A betegség rendszerint fiatalkorban jelenik meg, vannak akik évtizedeken át viszonylag kevés panasszal élnek, másokat mozgáskorlátozottság, gyors leépülés fenyeget, az SM terápiákkal ezt igyekeznek elkerülni, késleltetni.

– Sok SM beteg járvány nélkül is karanténban, elszigetelten, mozgáskorlátozottsága miatt a lakáshoz kötve éli az életét, az elmúlt hónapok viszont a jó állapotban lévő betegeinkre is kihatással voltak – mondja Szántai Anita, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány elnöke. A betegszervezet ezért egy SM segélyvonalat indított, ahol a (0630) 303-64-66 számon rehabilitációs szakemberek, neurológus szakorvosok, pszichológusok állnak minden munkanap 10 és 17 óra között az SM betegek és családtagok rendelkezésére.

Idén a május 30-i SM Világnap hagyományos országos betegtalálkozója is elmarad, helyette virtuális SM napot tartanak a hétvégén. "SM Világnap – Üzenjünk a világnak!" – szól felhívásuk, amely keretében az SM betegeket támogató, biztató, megerősítő fényképes üzeneteket várnak a vilagnap@msmba.hu címre. A fotókból nyíló virtuális galéria május 30-tól lesz elérhető a www.msmba.hu oldalon.

További információk:
https://www.msmba.hu/sm-vilagnap-uzenjunk-a-vilagnak/

     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.