OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 26., kedd 17:07

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Egyre kevesebben engedhetik meg, hogy strandra járhassanak a Balatonon -

    Az utóbbi évek kormányzati intézkedései egyértelműen a gazdag keveseknek kedveztek. A magán jachtkikötők, luxusszállodák és lakóparkok ilyen-olyan támogatásával ők jártak jól, miközben az átlag magyarok egyre inkább kiszorulnak a Balatonról.

A kormány önkormányzati politikája az itteni településeket sem kíméli. A jogaikat és az adóikat a kormány rendre megsarcolja. Ráadásul az önkormányzatok turisztikai bevételei várhatóan elmaradnak, illetve a járványveszély fennmaradása esetén többlet kiadások terhelik meg a turisztikai vállalkozásokat.

Arra van szükség, hogy a kormány a balatoni vállalkozásokat, munkahelyteremtést kiszámítható módon segítse, turisztikai ágazat támogatása révén serkentsék a belföldi turizmust, segítsék a vállalkozásokat, a turisztikai szolgáltatások fenntartóit, hogy minél többen eltölthessék a nyaralásra szánt idejüket akár a Balaton mellett. A kormány a forrásokat ne olyan plusz beruházásokba öntse, amelyek inkább a meglévő kisvállalkozásoktól, üdülő tulajdonosoktól veszik el a bevételt új kereslet teremtése helyett.

A Balaton természetvédelmi, történelmi világörökség. Közép-Európa legnagyobb tava. Most mégis úgy szándékozik dönteni a kormány, hogy nádasokat, erdőket, érintetlen partszakaszokat akarnak értékesíteni és beépíttetni. Olyan Balaton törvényre van szükség, amely megőrzi a táj természetes szépségét, és minden magyar embert egyenlően enged a tóhoz.

Kendernay János
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.