OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 26., kedd 17:09

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) - Friss adatok bizonyítják: Kásler brutális mértékű “ágyfelszabadításért" felel

    Felkerültek a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapjára a kórházi fekvőbeteg-ellátásra vonatkozó áprilisi adatok. Eszerint február óta közel felére csökkent a kórházi ágyak kihasználtsága és csak az áprilisi ágyfelszabadítás következtében átlagosan 16 ezerrel kevesebb ágyon folyt betegellátás.

Április óta küzdök azért, hogy megtudhassuk: hány ágyat kellett felszabadítani a Kásler-terv végrehajtása során és hány beteget küldtek haza ennek következtében. Eddig magát a miniszteri utasítást kaptam meg közérdekű adatkérésre és nemrég ahhoz is sikerült hozzájutnom, hogy "járványügyi intézkedésként lépcsőzetesen 32 917 ágy került kialakításra a COVID-19 vírusfertőzés következtében megbetegedett páciensek ellátása céljából". Azt ugyanakkor a mai napig titkolja a minisztérium, hogy konkrétan hány beteget küldtek haza az “ágyfelszabadítás" során.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.