OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 26., kedd 17:10

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) -

    Ehhez a lényeges adathoz jutottunk most közelebb a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által nyilvánosságra hozott áprilisi ágykihasználtsági adatokkal. Ez az adat azt mutatja, hogy a kórházak milyen mértékben használták ki a rendelkezésükre álló ágyakat az adott hónapban. A számok alapján azt látjuk, hogy februárhoz képest áprilisra valamivel több, mint a felére esett az ágyak kihasználtsága: az aktív ágyaké 71,7-ről 39,2 százalékra, a krónikus ágyaké 85,5-ről 44,5 százalékra. A rehabilitációs ágyak esetében volt a legdrasztikusabb csökkenés: itt 90 százalék közeléből esett az ágykihasználás 30 százalékra.

Ezek az adatok is azt mutatják, hogy brutális gyorsasággal zajlott a kórházi ágyak kiürítése és februárhoz képest átlagosan 24 466-tal, márciushoz képest 16 329-cel kevesebb ágyon ápoltak beteget áprilisban. Ha azt vesszük, hogy az EMMI kérdésemre megküldött adatai szerint lépcsőzetesen 32 917 ágy került kialakításra koronavírusos betegek fogadására, akkor kijelenthetjük, hogy a most publikált adatok szerint ezek döntő részén korábban betegápolás folyt.

Szél Bernadett
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.