OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. május 26., kedd 19:42

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 26., kedd (OS) -

    "Bár a sürgősségi osztályok betegszáma – főleg a járványidőszak elején – érezhetően csökkent, a beérkező betegek prioritási szintje, vagyis a betegek állapotának súlyossága és a lehetséges állapotromlás kockázata magasabb volt, mint a járványhelyzetet megelőzően. Tehát a járványidőszak alatt beérkező betegek ellátása bonyolultabb és időigényesebb feladat volt, mint a korábbi időszakban. Ezek a nehézségek rendkívüli erőfeszítéseket igényeltek a "frontvonalban" dolgozóktól, de mindezek ellenére a sürgősségi osztályokon dolgozók a járványhelyzetben is sikeresen helyt álltak, és számtalan élet köszönhető szakmai felkészültségüknek és kitartásuknak." – mondta a társaság elnöke az európai nap ünneplése kapcsán.
A Társaság célja, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a világ minden táján szükség van a jól felkészült és szervezett sürgősségi ellátórendszerre, mely képes javítani a halálozási, morbiditási és költséghatékonysági mutatókat. A szakmai szervezet nem titkolt célja eloszlatni a sürgősségi ellátással kapcsolatos tévhiteket, és megmutatni a sürgősségi ellátás sokszínű munkáját. Tavaly sikerült az ország számos kórházában nyílt napokat, előadásokat, szakmai fórumokat szervezni, a társaság reméli, jövőre ismét személyesebbre sikerül a kapcsolatépítés.
        
     Kiadó: Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.