OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2020. május 27., szerda 09:22

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Az ellenzék a mai napon az Alkotmánybírósághoz fordul Göd ügyében

    Összegyűlt a szükséges számú aláírás, így az ellenzéki képviselők a mai napon utólagos normakontroll indítvánnyal az Alkotmánybírósághoz fordulnak a különleges gazdasági övezetekről és a gödi különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló kormányrendeletek alaptörvény-ellenessége ügyében.

A kormány a veszélyhelyzetben kapott kivételes jogalkotói hatáskörével visszaélve lehetővé tette ún. különleges gazdasági övezetek kijelölését önkormányzati tulajdonban lévő területeken. A különleges gazdasági övezetté nyilvánítás semmilyen járványügyi védekezési célt vagy a járvány gazdasági hatásainak enyhítését nem szolgálja. Nyilvánvaló célja az ellenzéki önkormányzatok kivéreztetése, illetve a nagyberuházásokkal szembeni helyi ellenállás letörése azzal, hogy az övezetbe tartozó ingatlanok tulajdonjoga és a helyi adók a kormánypárti többségű megyei önkormányzatokhoz kerülnek.
    
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.