OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2020. május 27., szerda 12:48

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Napi három gázolás - A parlament Gazdasági bizottsága továbbra is időt húz

    Miközben a főváros közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási tervet és intézkedéscsomag kidolgozását kezdte meg, amit Fürjes Balázs is megfontolásra alkalmasnak talált, addig a Parlament Gazdasági bizottsága február óta érdemben még mindig nem tárgyalta Székely Sándor Zebraminimum elnevezésű önálló határozati javaslatát.
Ebben arra szólítja fel a kormányt, hogy több hatályos törvény, rendelet és a KRESZ módosításával egy új, a XXI. századnak megfelelő gyalogátkelőhelyekre vonatkozó szabályozás lépjen életbe. A gyalogos átkelőhelyek szabályozásáról ugyanis egy 1984 (!!) -es törvény rendelkezik, mely természetesen elavult, és egyáltalán nem felel meg a kor követelményeinek.  
A helyzet súlyos, hiszen Székely Sándor által kikért közérdekű adatok alapján hazánkban naponta 3 embert ütnek el gyalogos átkelőhelyeken. Ennek egyik oka, hogy a zebrák rossz állapotban vannak, nincsenek jól jelezve, festésük kopott, naponta okoz tragédiát a figyelmetlenség.
Az előkészítő munkát megkönnyítendő a képviselő egy weblapot is elindított http://zebraminimum.hu/ címmel. Az oldal segítségével fel lehet mérni a gyalogátkelőhelyek állapotát, hogy mi a hibájuk, illetve hogy hol hiányzik teljes mértékben. Ehhez az autósok és gyalogosok segítségét kéri, hogy a honlapra felkerülhessen az összes magyarországi zebra.
    
     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.