2020. július 15. szerda

2020. május 27., szerda 16:06

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Sürgősségi Orvostan Napja: a triázs rendszer a járvány idején is helytáll

Mivel a betegek és az egészségügyi rendszer közötti első találkozás sok esetben a sürgősségi ellátás keretében történik, a szakemberekre háruló felelősség a járvány alatt még nagyobb kihívást jelentett: a sürgősségi ellátásban dolgozók szakmai felkészültsége, az esetek megfelelő járványügyi osztályozása, az infekciókontroll szabályainak betartása kulcsfontosságú szerepet játszott a koronavírus-fertőzés elleni hazai védekezésben. A dolgozók, akiknek mindig váratlan helyzetben kell bizonyítaniuk, a világjárvány első hulláma alatt is helytálltak. A védekezés hatékonyságát bizonyítja, hogy Magyarországon nem következett be tömeges fertőzés, köszönhetően annak, hogy Kásler Miklós miniszter kezdeményezésére a kormány időben megkezdte a járvány elleni felkészülést, és hogy a magyar emberek felelősségteljesen betartották azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket az Operatív Törzs hozott és helytálltak az egészségügyi dolgozók.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma