OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2020. május 27., szerda 16:37

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2020. május 27., szerda (OS) - Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. és a Junior Achievement Magyarország együttműködésével megvalósuló Diákvállalkozás Program célja, hogy a székesfehérvári középiskolás diákok olyan diákvállalkozásokat hozzanak létre, melyek innovatív újrafelhasználás/újrahasznosításon alapuló tevékenységükkel nem csak üzleti haszonra tesznek szert, de STEM készségeiket is fejlesztik. 2020. május 18-án ezek, a nem mindennapi diákvállalkozások küzdöttek meg egymással értékes nyereményekért és Magyarország képviseletéért az Arconic nemzetközi döntőjén.

    A hazai döntőbe került mindkét csapat a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium színeiben indult, bevonva más iskolák diákjait is. Az online döntő alkalmával pedig bizonyságot tettek róla, hogy a kialakult helyzet adta nehézségek ellenére is rengeteg időt és energiát fordítottak vállalkozási ötletük megalkotásába és kidolgozásába, hiszen működő vállalkozásokat megszégyenítő módon prezentálták ötletüket és vezették be a zsűrit mind az "okos otthonok", mind pedig az iskolaszintű készpénzkímélő fizetés világába, igen nehéz döntési helyzetbe hozva ezzel a zsűri tagjait. Végezetül kiderült, hogy mindkét diákvállalkozási ötletet hosszútávon kívánják támogatni az Arconic mentorai, valamint egyetlen csapattag sem maradt értékes nyeremények nélkül. A nemzetközi döntőn a PupiX Technologies csapatának 9. évfolyamos diákjai mérkőzhetnek meg 3 másik ország legjobbjaival, képviselve ezzel Magyarországot.
     Kiadó: Junior Achievement Magyarország

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.