OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 10:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - A dübörgő gazdasági válság közepén 5 milliárd forintot ad a kormány hálából Áder János veszteséges alapítványának - Így fizetik ki az új felhatalmazási törvény aláírását?

        A Magyar Közlönyben megjelent információk alapján a kormány 5 milliárd forintot ad Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának. A köztársasági elnök alapítványa már korábban is kapott mintegy félmilliárd forint támogatást, a tavalyi évet ennek ellenére tízmilliós veszteséggel sikerült zárnia.
     A Demokratikus Koalíció szerint elég feltűnő, hogy a klíma- és környezetvédelemmel egyébként mit sem törődő kormány a köztársasági elnök alapítványának szórja a milliárdokat. Gyanús, hogy nem annyira a “kék bolygó" fontos számukra, sokkal inkább Áder János szolgálatkészségét és a Fidesz újabb aljas törvényének, az új felhatalmazási törvénynek a gondolkodás nélküli aláírását jutalmazzák ezzel a gesztussal. Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk ezt a képmutatást, és elfogadhatatlannak azt, hogy a gazdasági válság miatt szenvedő magyarok támogatása helyett a köztársasági elnök alapítványába öntenek közpénzmilliárdokat, így hálálva meg a zsarnoki törvények melletti cinkosságot.

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.