OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 11:05

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Nyilatkozat

    Magyarország polgárai!

Az Országos Roma Önkormányzat olyan helyzetbe került, amikor minden magyar állampolgárhoz szólnunk kell, hogy értsék az elmúlt néhány nap történéseit, és azok politikai vetületeit!

A Deák téri kettős emberölés kapcsán, szélsőséges nézeteket valló radikális politikai erők, újabb- és újabb támadást intéznek Magyarország minden cigány származású polgára ellen! Nem tudjuk kiknek az érdekeit képviselik ezek az emberek, kik támogatják őket, de a közelmúlt történéseiből következtetni tudunk, hogy egyre jobban erősödik az ellenséges hangulatkeltés az ártatlan roma emberek és a romák többségével szemben. Olvasva a híreket az elkövető származását illetően, amely okot (casus belli-t) teremtett olyan emberek számára, akik valamikor a Jobbik Magyarországért Pártot és Mozgalmat a magyar Parlamentbe juttatták. Végül a parlamenti pártnak terhessé váltak ezek az európaiságot is nélkülöző emberek, akik valószínűleg a" szemet-szemért, fogat-fogért" elvet jobban tudnák képviselni, mint a jelenlegi jogrendet elismerni.
Véleményünk szerint Novák Előd és társai, valamint a pártvezér Toroczkai László hisznek abban, hogy a cigányellenességükkel, a cigányok hátán ők is felküzdhetik magukat a parlamenti képviselők közé, ami már eleve megcsúfolása lenne a parlamenti demokráciának, olyan választókat feltételezve, akik a magyar cigányokat gyűlölik. Reméljük, hogy nem így van. Reméljük, hogy a többség érti ezeknek a provokációknak az okát!

     Kiadó: Országos Roma Önkormányzat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.