OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 11:06

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Nyilatkozat folytatása

    
A romáknak is vannak hibái. Ez tény, mint ahogy az is, hogy a felzárkózási folyamatok valahol eddig mindig elakadtak. Többszázezer cigány ember él nehéz körülmények között, belső elnyomókkal is terhelve. Azonban kollektív bűnözőknek beállítani közel egymillió embert, az a bűn. Mint ahogy az is bűn, hogy az egyéni felelősség őszinte kimondása helyett, provokálnak egy egész népcsoportot! Mi nem kiabálunk magyarbűnözést egy-egy jogesetnél, mi elfogadjuk a magyar jogrendet, és az elkövető egyén felelősségre vonásának állami szándékát, bármilyen származású is legyen az ember.
"Csütörtökön 18.00 órától gyülekezünk az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székháza előtt majd csatlakozunk a szurkolói csoportokhoz, hogy lerójuk kegyeletünket és kifejezzük szolidaritásunkat az elhunyta családjai számára." – mondja Dúró Dóra független parlamenti képviselő, aki ma már egy másik, egy szélsőséges és rasszista eszméket valló párt tagja, nem azé, aki képviselőséget teremtett neki. Egy olyan párté, amelyik nem egy komoly tömegdemonstrációt hirdetett már meg a cigányok ellen, általában hamvába holt ötletekkel, de kitartóan.
Gondolják el a helyzetünket!
A magyarországi cigány származású állampolgárokat képviselő Országos Roma Önkormányzat épülete elé hirdetnek meg egy megemlékezést, rejtve utalva arra, hogy az elkövető roma volt, és hogy a cigányok bűnözők, van "cigánybűnözés".

     Kiadó: Országos Roma Önkormányzat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.