OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 11:06

Az Országos Roma Önkormányzat közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Nyilatkozat folytatása

    
Persze, ha roma lenne sem lenne jelentősége a származásának. Véleményünk szerint a bűnnek nem színe van, hanem elkövetője, egyéni felelősséggel, amit a bíróság állapít meg, nem pedig néhány politikai érdekember, akik akár mások politikai szolgálatában is állhatnak.  Tudjuk kik hirdetnek "dzsihádot" ellenünk; olyan emberek, akiket még a sajátjaik is megtagadtak és kidobtak a Jobbikból.
A székházunk azonban a cigányok szimbóluma. Nem egy szélsőséges párt politikai játszótere.
Ha nem teszünk semmit, sokan közülünk úgy érezhetik, hogy megtagadják azokat, akiket képviselnünk kell. Felháborodnak, és joggal gondolhatják azt, hogy sokkal radikálisabban kéne a rasszista csoportosulásokkal, szabadcsapatokkal szemben fellépnünk. Ezt várja a Dúró Dóra és a Toroczkai László! Ne bedőljünk a provokációnak, mert ezzel olajat öntenénk az amúgy is cigányellenes tömegek ellenszenvére, ami újabb- és újabb provokációkhoz vezethet.  Nem akarunk egy újabb romák sérelmére elkövetett emberölés sorozatot, de nem is félünk senkitől!
Mi is azt mondjuk, elég volt ebből!
Kérjük a radikálisabban gondolkodó roma embertársainkat, hogy ne üljenek fel a provokációnak!  Tartsák be a járványügyi szabályokat és maradjanak otthon! Ha jönnek is a szélsőségesek, egy üres székház elé jönnek, aminek az oka nem az, hogy félünk, hanem az, hogy ezekre a helyzetekre ki akarunk dolgozni egy olyan programot, ami működik is.

     Kiadó: Országos Roma Önkormányzat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.