OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 13:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Újabb több ezer milliárdos uniós támogatásról döntött Brüsszel - A DK követeli, hogy a kormány fizesse vissza az önkormányzatoktól elvont forrásokat!

        Tegnap magyar szempontból is történelmi jelentőségű döntés született Brüsszelben. Eddig azt hittük, hogy az Európai Unió dézsából fogja önteni a pénzt a válsággal szembenéző tagállamokra, köztük Magyarországra. Ehhez képest tegnap kiderült, hogy az a dézsa inkább medence vagy tankhajó lesz, ugyanis hazánk is elképesztő összeget kap a válságkezelésre. A döntés értelmében Magyarország 8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást, tehát ingyenpénzt kap, emellé pedig akár 7 milliárd eurónyi hitelt is felvehet, bár erre valószínűleg nincs is szükség. A döntés egyben azt is jelenti, hogy a magyar kormánynak valójában semmi szüksége nincs arra a pár tízmilliárd forintra, amit elvett az önkormányzatoktól.
     A DK azt követeli az uniós pénzesőben fürdő magyar kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoktól elvett pénzeket! A friss uniós támogatásokhoz képest az önkormányzati pénzek gyakorlatilag aprópénznek számítanak, ezek elvétele nem csak káros, hanem értelmetlen döntés is. Ha a kormány nem adja vissza az önkormányzatok pénzét, akkor úgy viselkedik, mint egy dúsgazdag bankár, aki azt mondja, hogy neki a hajléktalanok zsebében lévő apróra van szüksége a gondok megoldásához. A DK követeli, hogy a kormány adja vissza az önkormányzatok pénzét!

Rónai Sándor
a DK EP-képviselője

https://www.facebook.com/dk365/videos/2971485056279118/

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.