OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 16:16

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Restart Budapest II. rész - Szeptember végéig hétvégente a gyalogosoké a rakpart -Múlt héten hat részes beszélgetéssorozat indult a főpolgármester állandó részvételével "Restart Budapest" címmel. Ezen a héten szó volt többek között arról, hogy a Budapest Film vezetése a város minél több pontján szeretne júniustól kertmozikat létrehozni és arról is, hogy szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsórakpart, amint a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

    Beszélgetéssorozatot indított Budapest – "Restart Budapest" címmel – a főváros koronavírus járvány utáni újraindulásáról. A sorozat állandó szereplője Karácsony Gergely főpolgármester, aki szakértőkkel beszélgetett a Budapest Városháza Facebook-oldalán, élő streamen keresztül.

A "Restart Budapest" eheti témái között szerepelt például, hogy a fővárosi tulajdonú Budapest Film vezetése február óta készül, hogy a meglevő mozikon kívül a város minél több pontján kertmozikat is létrehozzon. A város szabadtéri, zöld felületeinek használata és a közösségi filmnézés élménye júniustól egyidejűleg is lehetségessé válik. A Budapest Kertmozi program részeként sorra nyílnak meg a közösségi kertmozik, hogy a főváros lakói ne csak a közparkokat, hanem ezzel együtt a mozijaikat és a mozizás örömét is minél előbb visszakaphassák.

Karácsony Gergely bejelentette azt is, hogy a főváros a tervek szerint szeptember végig minden hétvégén átadja a rakpartot a gyalogos forgalomnak és különböző programokkal várják majd az érdeklődőket.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.