OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 18:03

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - A munkahelyek megőrzése a károsanyag kibocsátás csökkentése mellett. Az IndustriAll Europe, a Ceemet, az ACEA, a CLEPA, a CECRA és az ETRMA közös, az autó-ipar újraindítását célzó ambiciózus terv.

    Az európai autóipar – amely alatt nem csupán az autógyártókat, de valamennyi beszállítót, például az abroncsgyártókat is értjük – évtizedek óta a gazdaság egyik legfontosabb pillére és az európai szociális jólét alapja. Közvetett módon az ágazat 13,8 millió munkavállalót foglalkoztat. Az európai összeszerelő üzemek a világszerte előállított autók 25%-át bocsátják ki. Az ágazatban nagyon jelentős az innováció, az ipari kutatások 20%-át ez a szektor finanszírozza. Az erősen export-orientációjú autóipar a világ egyik legjelentősebbike, a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés motorja Európában. Kiemelkedő a gazdasági kapcsolata az értéklánc más ágazataival, ennek jelentősége a foglalkoztatás és a gazdasági növekedés szempontjából egyértelmű. A COVID-19 vírus példátlan válságot hozott az ágazatba: az autógyártás és forgalmazás gyakorlatilag leállt, és a beruházások értéke töredékére csökkent, emellett az új, a korábbinál tisztább modellek piacra dobását is elhalasztották. Ugyanakkor, a pandémiát követő munka(újra)szervezés növeli a termelési költségeket. A COVID-19 előidézte válság gazdasági és társadalmi hatása különösen az autóiparra nézve súlyos. A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: https://hta.org.hu/a-munkahelyek-megorzese-a-karosanyag-kibocsatas-csokkentese-mellett/
    
     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.