OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 15. szombat
Ismertető


2020. május 28., csütörtök 19:26

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. május 28., csütörtök (OS) - Nemzeti összefogás az orvostudományi kutatásokban és klinikai vizsgálatokban a COVID-19 legyőzésére

    A kutatómunka "A COVID-19 járványra adott komplex válasz" című szakmai koncepcióval indult útjára. A konzorciumot négy Országos Intézet: a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Dél-pesti Centrumkórház és  Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezéstudományi Intézet alkotja bevonva három egyetem különböző kutatócsoportját, így a Pécsi Tudományegyetem, z Állatorvostudományi Egyetem bioinformatikai kutatócsoportjait, valamint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem komplex rendszerek fizikája tanszékét.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.