OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. május 29., péntek 10:55

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OS) - Már csak pár nap a magánszolgáltatók kötelező EESZT adatszolgáltatásáig

    Már csak pár nap van hátra ahhoz, hogy a csatlakozásra kötelezett magánszolgáltatók 2020. június 1-jével megkezdjék az adatok szolgáltatását az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér rendszerébe. Az adatszolgáltatáshoz elengedhetetlen, hogy az ellátó intézmények rendelkezzenek akkreditált, EESZT-kompatibilis szoftverrel.  

Minden orvosi vagy fogorvosi feladatra irányuló működési engedéllyel rendelkező (1-es vagy 2-es szolgáltatási típuskód) magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltató köteles csatlakozni az EESZT-hez, hogy 2020. június 1-jétől adatot szolgáltasson az egészségügyi felhőbe, mely egyidejű kommunikációt és azonnali információcserét tesz lehetővé a közfinanszírozott és a magánellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók között.
Számos medikai szoftverfejlesztő cég akkreditált programja áll rendelkezésre, hogy az egészségügyi szolgáltatók számára biztosítsa a kötelezettségek maradéktalan betartását. Az EESZT-hez csatlakozni képes medikai rendszerek minden adminisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettséget kezelnek, és elektronikus vényíró programmal rendelkeznek.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.