OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2020. május 29., péntek 11:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OS) - Nemzeti konzultáció helyett a munkahelyek védelmére és az egészségügyre költsön a kormány!

    A képmutatás csúcsa, hogy a kormány a válság közben képes több milliárd forintért plakátkampányt, nemzeti konzultációt indítani ahelyett, hogy minden pénzt a munkahelyek védelmére, az állás és jövedelem nélkül maradt tömegek megsegítésére és az egészségügy rendbetételére fordítana.

Konzultáció nélkül is tudhatja a miniszterelnök, hogy mit gondol az eddigi tevékenységéről az a százezres tömeg, amely elvesztette az állását a megkésett és hibás kormányzati intézkedések miatt. Segítünk: a dolgozók azt akarják, hogy védjék meg a munkahelyeket, fizessenek tisztességes béreket, a munkájukat elvesztők pedig kapjanak valódi támogatást. Ez a válasz ingyen van, most már ezeknek a céloknak az elérésére fordíthatják a nemzeti konzultációra szánt milliárdokat.

A koronavírussal kapcsolatban pedig szintén nem konzultálni kellene, hanem Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak kellene megválaszolnia azt, hogy miért nem látták el megfelelő védőfelszerelésekkel az egészségügyi dolgozókat és miért hagyták magukra az idősotthonok lakóit. Továbbá, ha a miniszterelnök annyira kíváncsi arra, hogy mit gondolnak az emberek a tevékenységéről, akkor beszélgessen el azoknak az elhunytaknak a családtagjaival, akiknek a halálában közrejátszott az alapellátás részleges leállítása, a kórházi ágyfelszabadítások és a megfelelő tesztelés hiánya.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.