OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 15. szerda
Ismertető


2020. május 29., péntek 11:28

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OS) - Tovább javul az észt-magyar kulturális együttműködés

    Dr. Lőrinczi Zoltán nemzetközi és Kárpát-medencei kapcsolatokért felelős államtitkár, illetve Kristi Karelsohn budapesti észt nagykövet május 28-án aláírta a magyar-észt Kulturális Együttműködési Program 2020-2022 között megvalósítandó munkatervét. Az eseményen részt vett Kreet Paljas, a magyarországi Észt Intézet igazgatója és Kenneth Kopamees, az észt nagykövetség misszióvezető-helyettese is.
Az együttműködési program célja a magyar-észt kulturális együttműködési lehetőségek és rendezvények intézményes kereteinek megteremtése, segítve ezzel a közvetlen együttműködést az érintett szervezetek között.
Az eseményen a jelenlévők megbeszélést folytattak arról, hogy a hasonló történelmi háttér nyitottá tesz egymás kultúrája iránt, valamint a hagyományosan baráti kétoldalú kapcsolatoknak különleges jelleget ad a finnugor nyelvrokonság tudata.
A felek kölcsönösen egyetértettek abban, hogy minden kulturális-művészeti területen, így például a filmművészet vonatkozásában, az országaink közötti együttműködés eredményes és folytatásra érdemes.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.