OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 15. szerda
Ismertető


2020. május 29., péntek 11:35

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OS) -

    Kivitelezési szakaszba léphet a Béke téri tehermentesítő főgyűjtőcsatorna építése

A Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes koordinálta Béke téri projekt I. ütem beruházásnál az Irányító Hatóság döntése alapján a tervezési folyamatokat követően megindulhatnak a munkálatok is. A kivitelezés során túlterhelt hálózatot tehermentesítenek, modern városszemléletnek megfelelően új ingatlanok kapcsolódhatnak csatornahálózatra. A most induló építés környezetkímélő módon, nagyrészt útbontás nélkül zajiik, úgynevezett csősajtolási technológiával.
A fejlesztés során kiépülő új, korszerű főgyűjtő eredményeképpen a szennyvíz és különösen szélsőséges időjárás esetén a csapadékkal kevert szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a XXI. század műszaki elvárásainak megfelelően a szennyvíztisztító telepekre jut, majd megtisztítva kerül a Dunába. A budapesti és ezen belül a XIII. kerületi lakosok életszínvonala jelentősen emelkedik, a projekt tisztább, élhetőbb lakókörnyezetet teremt. A projekt várható összköltsége mintegy 3,7 milliárd forint.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.