OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2020. május 29., péntek 13:00

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 29., péntek (OS) - Magyarázatot várunk Pintér Sándortól a rasszista gyülekezéssel szemben elmaradt rendőri intézkedés miatt

    Tegnap a rendőrség békésen asszisztált ahhoz, hogy egy több száz fős illegális tüntetés résztvevői rasszista szlogeneket skandálva és cigányok ellen indulatokat szítva végigvonulhassanak Budapest utcáin, anélkül, hogy felléptek volna a tüntetők ellen. Pintér Sándornak magyarázatot kell adnia arra, miért maradt el a rendőri fellépés és mi az oka a kettős mércének.

Az elmúlt hetekben a Clark Ádám téren több alkalommal tiltakoztunk az egészségügyi dolgozókkal és a kórházakból hazaküldött krónikus betegekkel szolidaritást vállalva, az óriási erőkkel felvonult rendőrség pedig akár több százezer forintra büntetett fizikailag nem gyülekező, az autójukban dudáló vagy a biciklijükön csengető békés állampolgárokat. Ezzel szemben a tegnapi rasszista tüntetésen nem járt el hasonló szigorral a rendőrség.

Az elmaradt rendőri fellépés és a rendőrség által alkalmazott kettős mérce is mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül. Nem lép fel a rasszista csürhével szemben, de fellép a békés célból és békésen politikai véleményüket kifejező állampolgárokkal szemben.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.