OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 15. szerda
Ismertető


2020. május 30., szombat 10:22

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - Az iskolaőrség nem megoldás  -

    A kormány iskolaőrség felállítását kezdeményezi, az őrség tagjai leszerelt rendőrök, akik tagjai lesznek a tantestületnek is. Az LMP nem ért egyet a kormányzati javaslattal: az iskolai erőszak ügye sokkal komplexebb annál, mint hogy az erőszakszervezeteken keresztül próbálják azt megoldani. Úgy ráadásul, hogy ez és a büntethetőség 12 éves korra történő leszállítása biztosan nem is megoldás.

A pedagógusok biztonsága valóban fontos közérdek, de a kormányzat által bejelentett intézkedésektől az iskola nem válik biztonságosabb hellyé, az elrettentés ideig-óráig képes a megoldások látszatát kelteni, de mindig bebizonyosodik, hogy szociális problémákat rendvédelmi eszközökkel nem lehet kezelni: ez nem világnézeti-ideológiai kérdés, hanem empirikusan bizonyítható, hogy azon intézményeknél, ahol ilyen rendfenntartási eszközöket vezettek be, később visszaállt az intézményi erőszak a korábbi szintre.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.