2020. július 15. szerda

2020. május 30., szombat 10:22

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - Az iskolaőrség nem megoldás -

Az LMP határozott meggyőződése, hogy hatékony gyermekvédelmi jelzőrendszer, a pedagógusoknak és szülőknek nyújtandó konfliktusmegelőzési, illetve konfliktuskezelési képzések és továbbképzések, továbbá a mentálhigiénés szakemberek bevonása nélkül nem lehet és nem is lesz valódi megoldás. A szociális védőháló erősítése nem rendvédelmi feladat, a büntethetőségi korhatár leszállításának propagandisztikusan demagóg javaslatával pedig a kormány egyben beismerő vallomást is tesz: megbukott az a gyermekvédelmi, ifjúságvédelmi, valamint gyámhatósági rendszer, amelyet kialakítottak.

Elhibázott, tüneti válságkezelés, rendvédelem-fetisiszta hozzáállás, amiről már annyiszor bebizonyosodott: egyszerűen nem működik.

Kanász-Nagy Máté,

az LMP országos elnökségének titkára

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)