OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. május 30., szombat 13:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - A válság alatt bevezetett különadó miatt fizethetnek többet a magyarok a benzinért - A kormány azonnal vonja vissza az újabb sarcot!

    Míg Európa országai mindent elkövettek azért, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság hatásait csökkentsék, addig Orbán Viktor nem csak a legkisebb, válságkezelésnek csúfolt csomaggal állt a magyarok elé, ami semmit nem ad a munkájukat frissen elvesztetteknek, a családoknak és a nyugdíjasoknak, nem csak pénzt von el azoktól az önkormányzatoktól, akik sokszor az állam helyett végezték el a védekezési munkálatokat, de még különadókkal is sújtja az országot. Olyan különadókkal, amelyeknek egyenes következménye a brutális áremelkedés, a mindennapi élet egyre drágábbá válása.

Friss adat, hogy a veszélyhelyzet alatt a bevezetett kiskereskedelmi különadó miatt az elmúlt három hétben 47 forinttal drágult a benzin literenkénti ára Magyarországon. Ez az óriási benzinár-drágulás pedig nem csak az autósokat sújtja, de a beszállítókat, az árufuvarozókat, és rajtuk keresztül mindannyiunkat.

A DK szerint felháborító, hogy amíg a kormányközeli oligarchák ezermilliókat nyertek a koronavírus-járvány okozta válságon, addig Orbánék a magyarokon akarják behajtani mindennek az árát. A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a kiskereskedőket sújtó különadót, és érdemi válságkezeléssel segítse a magyar dolgozókat, családokat, nyugdíjasokat és vállalkozásokat az ország mielőbbi talpraállítása érdekében!

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.