OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 15. szerda
Ismertető


2020. május 30., szombat 14:50

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. május 30., szombat (OS) - Sclerosis Multiplex Világnap: virtuális galéria a gyógyíthatatlan SM betegek támogatásáért

    Május 30-án, az SM Világnapon hozzáférhetővé tette a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány virtuális fotógalériáját. Azokat a fényképeket tették itt közzé, amelyekkel az ország minden tájáról és külföldről is üzentek a magyar SM betegeknek sorstársak, hozzátartozók, barátok, orvosok, ápolók, gyógyszerészek, ismerősök és ismeretlenek. A betegszervezet azért hirdette meg az akciót, mert az elmúlt hónapok járványhelyzete miatt idén nem tudták megszervezni az SM világnapi országos betegtalálkozót.

A sclerosis multiplex az immunrendszer kóros működése miatt az agyat és a gerincvelőt megtámadó neurológiai betegség, általában fiatalkorban jelenik meg. A betegek egy része akár évtizedeken át viszonylag kevés panasszal együtt élhet a kórral, másokat mozgáskorlátozottság, gyors leépülés fenyeget. A sclerosis multiplexet ma még nem tudják meggyógyítani, a terápiákkal az állapotromlást igyekeznek elkerülni, késleltetni. Idehaza mintegy 8-10 ezer SM beteg él.

További információk és a virtuális galéria elérhetősége:
www.msmba.hu/vilagnap2020
vilagnap@msmba.hu

     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.