2024. április 25. csütörtök

2020. június 3., szerda 10:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. június 3., szerda (OS) - A Fidesznek meg kell értenie: a jövő zöld lesz, vagy nem lesz! -

Az LMP- Magyarország Zöld Pártja örömmel látja, hogy Orbán Viktor megfogadta tanácsukat, és mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat. A zöld párt tíz éve küzd a műanyagmentes Magyarország megteremtéséért, és ennek a küzdelemnek most egy fontos állomására érkeztünk.

Orbán Viktor múlt héten a járványhelyzetre hivatkozva még azt válaszolta Schmuck Erzsébetnek, az LMP frakcióvezető-helyettesének a parlamentben: jelenleg nincs esély rá, hogy támogassák az egyszer használatos műanyagok betiltását. A kormány ma mégis benyújtotta újra a törvényjavaslatot.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke örömmel fogadja, hogy a miniszterelnök meghallotta a figyelmeztetését, és ezzel nem szégyellte elismerni, hogy hibáztak korábban a törvény visszavonásával. Egy demokráciában ez lenne normális, nem a Fidesztől jól ismert erőből politizálás. Természetesen az LMP azt is tudja, hogy a nagyobbik kormánypártnál az ördög mindig a részletekben rejlik, ezért látni szeretné, hogy milyen formában segítik az iparágban érintett cégek átállását, így a munkahelyek megvédését, illetve hogyan kerülnek felhasználásra az ezt segítő milliárdos állami támogatások.

Az LMP szerint a magyar emberek a zöld fordulat mellett állnak, hiszen felismerve a probléma nagyságát napról napra egyre többen – üzletek és vásárlók is - , önként térnek át alternatív csomagolási megoldásokra.

LMP Sajtó

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)