OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. június 3., szerda 10:47

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2020. június 3., szerda (OS) - A Fidesznek meg kell értenie: a jövő zöld lesz, vagy nem lesz! -

    Az LMP- Magyarország Zöld Pártja örömmel látja, hogy Orbán Viktor megfogadta tanácsukat, és mégis betiltják az egyszer használatos műanyagokat. A zöld párt tíz éve küzd a műanyagmentes Magyarország megteremtéséért, és ennek a küzdelemnek most egy fontos állomására érkeztünk.

Orbán Viktor múlt héten a járványhelyzetre hivatkozva még azt válaszolta Schmuck Erzsébetnek, az LMP frakcióvezető-helyettesének a parlamentben: jelenleg nincs esély rá, hogy támogassák az egyszer használatos műanyagok betiltását. A kormány ma mégis benyújtotta újra a törvényjavaslatot.

Schmuck Erzsébet, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke örömmel fogadja, hogy a miniszterelnök meghallotta a figyelmeztetését, és ezzel nem szégyellte elismerni, hogy hibáztak korábban a törvény visszavonásával. Egy demokráciában ez lenne normális, nem a Fidesztől jól ismert erőből politizálás. Természetesen az LMP azt is tudja, hogy a nagyobbik kormánypártnál az ördög mindig a részletekben rejlik, ezért látni szeretné, hogy milyen formában segítik az iparágban érintett cégek átállását, így a munkahelyek megvédését, illetve hogyan kerülnek felhasználásra az ezt segítő milliárdos állami támogatások.

Az LMP szerint a magyar emberek a zöld fordulat mellett állnak, hiszen felismerve a probléma nagyságát napról napra egyre többen – üzletek és vásárlók is - , önként térnek át alternatív csomagolási megoldásokra.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.