OS Országos Sajtószolgálat
2020. július 11. szombat
Ismertető


2020. június 3., szerda 11:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 3., szerda (OS) - A kormány aljas módon becsapta a szakképzésben dolgozókat

    A szakképzésben dolgozók megkapták új bérajánlataikat, amelyek a korábban beígért 30 százalékos emelés helyett jó, ha húsz százalékos növekedést tartalmaznak. Van olyan intézményvezető is, akinek a bérét mindössze öt százalékkal emelték meg a beszámolók szerint. A szakképző intézmények oktatói, oktatást segítő munkatársai, technikai dolgozói egyúttal elvesztik közalkalmazotti státuszukat is.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány ilyen aljas módon becsapta a szakképzésben dolgozókat és szolidaritást vállal a szakképzés területén dolgozó munkavállalókkal. A közalkalmazott jogviszonyuk megszűnésével eleve bizonytalan helyzetbe került dolgozók még a beígért béremelést sem kapják meg, sok évnyi munka után nevetséges fizetésekkel szúrják ki a szemüket. A DK azt javasolja, hogy a kormány haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a szakképzés területén reprezentatívnak számító szakszervezetekkel annak érdekében, hogy a közalkalmazotti besorolásukat és ebből eredő védettségüket elvesztő munkavállalók a jövőben versenyképes bérekért dolgozhassanak.  

Dávid Ferenc

közgazdász, a DK szakpolitikusa
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.