OS Országos Sajtószolgálat
2020. október 22. csütörtök
Ismertető


2020. június 14., vasárnap 15:48

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 14., vasárnap (OS) - Zöld utat a szélenergiának!

    A szélenergia tiszta, biztonságos és gazdaságos. A szélenergia a szerethető energia. Kiemelt szerepet kell betöltenie egy magyarországi zöld fordulat során. Válságtűrő és ellenálló, egy patrióta gazdaság alappillére, saját energiaforrásaink legoptimálisabb kihasználására adna lehetőséget, mondta Kendernay János, az LMP társelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A zöld párt társelnöke a szél hétfői világnapja előtt emlékeztet rá, hogy az LMP a napokban zöld konzultációjának is az egyik eleme az a követelés, hogy a kormány oldja fel a szélturbinák telepítését ellehetetlenítő szabályozást! (https://lehetmas.hu/szelenergia_peticio/)

A szél olyan energiaforrás, aminek használata a fejlett és a fejlődő országokban is egyaránt egyre jobban terjed.

Magyarországon 2010 óta teljesen leállt a szélenergia fejlesztés. Az elmúlt tíz év során folyamatosan és csúfosan ránk vert az egész világ a szélenergia területén, addig a "klímabajnok" kormány bejelentése szerint Magyarországon továbbra sem fogja engedélyezni szélerőművek telepítését. Ennek megfelelően a Nemzeti Energia és Klímatervben is mindössze a minimális kapacitásunk fenntartása szerepel. A kormány álláspontja érthetetlen és minden szakmai szempontot nélkülöz.

Orbán Viktor állítása szerint hazánknak nincs pénze szélenergiára, a forrásokat más megoldásokra kell összpontosítani. A valóság ezzel szemben az, hogy a szélturbinák jelentik az egyik legolcsóbb energiatermelési lehetőséget.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.