OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2020. június 15., hétfő 07:02

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. június 15., hétfő (OS) - Ricsétől Hollywoodig... Adolph Zukor Los Angeles-i leszármazottjai együtt emlékeztek meg a ricseiekkel a nagy filmmogul halálának évfordulóján

    44 éve, 1976. június 10-én hunyt el Adolph Zukor. A Magyar Hollywood Tanács szülőhelye, Ricse nagyközség Önkormányzatával együtt emlékezett meg a hétvégén a nagy magyar filmmogul szellemi örökségéről. Zukor hozta létre a ma is működő Paramount Filmstúdiót. Vécsi István polgármester köszöntötte a jelenlevőket, majd Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke méltatta Zukor életművét. Susan Zukor-Farkas, Adolph Zukor Los Angelesben élő rokona magyar nyelvű videóüzenetet küldött a ricsei megemlékezés résztvevőinek, külön kiemelve Jim Zukor, Adolph Zukor 89 éves unokájának személyes jókívánságait is. Susan hangsúlyozta, a Zukor család megtiszteltetésnek veszi, hogy szülőföldjén így őrzik Adolph Zukor emlékét.
A jelenlevők megkoszorúzták Adolph Zukor emléktábláját, majd egy kerekasztal beszélgetésre került a Zukor-i örökség aktualitásairól. Lejátszásra került Káel Csaba filmügyi kormánybiztos videóüzenete, amelyben méltatta Zukor jelentőségét. Hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésként vette át idén februárban a Magyar Hollywood Tanács Adolph Zukor-díját .
A megemlékezésen résztvevők felkeresték Adolph Zukor édesanyjának sírját a helyi zsidó temetőben, valamint Adolph Zukor szülőházát.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.